top of page
6000x4000-Oogst goudsbloemen.jpg

Dr. Hauschka Cosmetica

Anders vanaf het begin.

Natuurlijk & Effectief

Je huid heeft het vermogen om zichzelf te verzorgen en te herstellen. De Dr. Hauschka verzorgingsproducten nemen die taak niet over maar ondersteunen de huid om in evenwicht te komen met zijn eigen natuurlijke processen. Anders dan je van andere merken gewend bent, pakken ze de oorzaak aan in plaats van het probleem te camoufleren. Dr. Hauschka producten bevatten extracten van heilzame planten volgens een zorgvuldige samenstelling. Ze geven elk huidbeeld iedere dag weer effectieve impulsen. 

Uniek verzorgingsconcept

Hun verzorgingsconcept is even ritmisch als het leven. Het is belangrijk om de ritmes van de huid te beantwoorden en te respecteren. Daarom heeft Dr. Hauschka individuele verzorgingsplannen ontwikkeld voor verschillende huidbeelden. Zowel 's ochtends als 's avonds worden er drie verzorgende stappen gevolgd, namelijk reinigen, versterken en verzorgen. Deze drieslag is optimaal aangepast aan de behoeften van de huid. Zo is de nachtverzorging bijvoorbeeld vetvrij, zodat de huid kan ademen en herstellen terwijl je slaapt.  

Puur natuur
Geen synthetische producten op je huid. De verzorgingsproducten van Dr. Hauschka bevatten 0% minerale oliën, siliconen, PEG of synthetische conserveringsmiddelen. Hun huidverzorging en make-up zijn puur natuur. Ze maken alles van 100% natuurlijke grondstoffen uit hun eigen biodynamische tuin in het Duitse Eckwälden en uit hun Demeter- of fairtrade boerderijen. 

Dr. Hauschka Verkooppunt
Natrue Keurmerk

De volledige productenlijn van Dr. Hauschka kan je verkrijgen bij Natuurlijk Ontspannen. 
Doe je graag een bestelling? Laat dan op voorhand iets weten,
niet alle producten zijn namelijk in voorraad

Koop je liever op de officiële website van Dr. Hauschka? Klik dan op onderstaande knop en maak je bestelling. Op deze manier steun je Natuurlijk Ontspannen. 

 

De producten van Dr. Hauschka worden gebruikt bij de verschillende gelaatsverzorgingen die je hier kan vinden

Ontstaan van Dr. Hauschka Cosmetica

Sinds 1935 ontwikkelt WALA Heilmittel GmbH producten uit de natuur. In het begin was het Duitse bedrijf WALA een pionier en avant-gardist binnen een maatschappij die geen oog meer had voor natuurlijke producten. De snelle technische ontwikkelingen leken het denken in het grotere geheel te hebben verdrongen.

Maar niet overal. Vooral antroposofische artsen waren enthousiast over het ritmische procédé dat Rudolf Hauschka had ontwikkeld. Dankzij deze methode is het mogelijk natuurlijke geneesmiddelen zonder alcohol te produceren. De vraag naar zijn producten moedigde Hauschka aan om in 1935 de firma WALA in Ludwigsburg op te richten. Na enkele omzwervingen vestigde het bedrijf zich in 1950 in het dorpje Bad Boll/Eckwälden, waar het bedrijf tot op de dag van vandaag is gevestigd.

Dr. Rudolf Hauschka
bottom of page